Crystal Dental

Crystal Dental

Tand kristallen en tand diamanten

Er is een veelheid in keuze wat betreft kristallen stenen, diamanten, echte 18k wit goud en 24k of 22k geel goud juwelen, speciaal ontworpen voor tandheelkundig gebruik. De kristallen hebben een speciale coating op de rug en hun facet geslepen reflecteert het licht en maakt het schitteren als een diamant.

In tegenstelling tot vroegere methoden die boren en het bevestigen van het juweel in de tand deden, zal tegenwoordig een klein beetje van composietmateriaal het kristal bevestigen op de tand. Op deze manier  blijft het juweel tenminste 6 maanden tot enkele jaren op zijn plaats blijven. Het gebeurd nauwelijks, onder normale omstandigheden, dat een juweel van het tandoppervlak wordt getrokken. Ze kunnen echter wegrijden bij contact met vast voedsel. In dergelijke gevallen, de tandarts kan gemakkelijk opnieuw plakken op de tanden.

De sieraden zijn slechts 0,4 mm of 0,9 mm dik en 1,8 mm tot 3 mm in diameter. In eerste instantie zal uw tand anders aanvoelen, maar na een paar dagen zal u gewend zijn aan het nieuwe gevoel en geen hinder hiervan ondervinden.

Hoe worden ze bevestigd en verwijderd?

Het sieraad is verbonden aan het glazuur van de tand als een orthodontische beugel of vulling op tand zonder boren of pijn. De procedure en verwijdering kan worden vergeleken met de plaatsing en verwijdering van een orthodontische beugel. Wanneer het verwijderd is zal de tand wordt gepolijst om eventuele resterende bindmateriaal te verwijderen.

De aanwezigheid van de edelsteen zal geen verschil maken op uw mondhygiëne. Echter, is het raadzaam geen ​​elektrische tandenborstel te gebruiken gedurende de eerste 24 uur nadat het mond juweel is bevestigd.

De juwelen zijn kleine glazen kristallen of goud en zijn geen gevaar wanneer u ze per ongeluk inslikt. Ze hebben geen scherpe randen. Het zal in principe op “de natuurlijke manier” het lichaam weer verlaten. De sieraden zullen geen probleem veroorzaken voor de hygiënist bij het reinigen van uw tanden. Het gebied onder het juweel wordt afgesloten als een vulling en zal geen bacteriën doorlaten. De mondhygiënist kan gemakkelijk poetsen op en rond het juweel met een zachte punt.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Şahane bir yorum yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *